26 mm KRONE Flaskekapsler - OXYCAPS 100stk Ølkapsler - Oksygenabsorberende 26 mm KRONE Flaskekapsler - OXYCAPS 100stk Ølkapsler - Oksygenabsorberende

26 mm KRONE Flaskekapsler - OXYCAPS

100stk Ølkapsler - Oksygenabsorberende

Varenr: 102498
49,-
-+
20+ på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Oksygenabsoberende Ølkapsler / Ølkorker 100 stk.

Til standardflasker, 26 mm.
Passer bra til engelske ølstiler.

 

OxyCaps, eller oksygenabsorberende kapsler, blir stadig mer populære blant hjemmebryggere og småskala bryggerier på grunn av deres evne til å bevare ølets ferskhet og stabilitet over tid. Disse kapslene er spesielt konstruert for å absorbere oksygen og er nyttige i flaskingprosessen av følgende grunner:


 

1. Unngå Oksidasjon:

Smakegenskaper: Oksidasjon er en av de primære årsakene til at øl mister sin friskhet og utvikler uønskede smaker. Oksygen i flasken kan gi ølet en papiraktig eller "stikkende" smak og aroma.

Holdbarhet: Oksidasjon kan redusere holdbarheten av øl ved å fremme aldringsprosessen og fremkalle en raskere forringelse av smak og aroma.

2. Forbedre Holdbarhet og Stabilitet:

Lengre Holdbarhet: Ved å redusere oksygeninnholdet i flasken, hjelper OxyCaps med å forlenge ølets holdbarhet og sørge for at det holder seg ferskt lenger.

Stabil Smak: Det hjelper også med å opprettholde en konsistent smaksprofil ved å minimere oksygeneksponering som kan påvirke forskjellige ingredienser i ølet.

3. Opprettholde Ølkvalitet:

Bevare Aromaer: Mange av de finere smaks- og aromakomponentene i øl er følsomme for oksygen og kan bli betydelig redusert gjennom oksidasjon.

Farge: Oksygen kan også påvirke fargen på øl, og redusere den estetiske appellen og den opprinnelige karakteren.

4. Forhindrer Staling:

Oksygen i flasken kan føre til at ølet blir "stikkende" eller "gammelt", selv om det er relativt nytt.

Bevarer kompleksiteten og dybden i ølets smaksprofil ved å beskytte det mot tidlige aldringstegn.

5. Beskytte Humlekomponenter:

Humlesmak og -aroma er spesielt utsatt for oksidasjon. OxyCaps beskytter disse volatile forbindelsene og opprettholder den ønskede bitterheten og humleprofilen i ølet.

6. Fermentering i Flasken:

For bryggere som gjennomfører en sekundær fermentering i flasken (som for kullsyre), kan eliminering av overflødig oksygen redusere risikoen for off-smaker som kan utvikle seg under denne prosessen.

7. Konsistens i Flere Batch-størrelser:

For bryggere som lagrer deler av brygget over lengre tid, kan OxyCaps hjelpe med å sikre en mer ensartet og stabil profil over tid og gjennom forskjellige batch-størrelser.

Oppsummering:

OxyCaps gir en enkel og effektiv metode for å minimere oksygeneksponering i flasken, som beskytter ølet mot de negative effektene av oksidasjon og hjelper med å bevare dens friskhet og kvalitet. Enten du er en hjemmebrygger eller driver et lite bryggeri, kan bruk av oksygenabsorberende kapsler være et smart skritt mot å optimalisere holdbarheten og smaksstabiliteten i dine flaskede brygg.

OxyCaps kjøper du hos Strømmen Hjemmebrygg AS - www.homebrew.no