Citra Single Hop IPA Craft Series, 2,5 kg

Citra Single Hop IPA

Craft Series, 2,5 kg

Varenr: 102373
349,-
ikke på lager (20 dager)

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

En kompleks aroma av tropiske frukter. Ekstra tørr og med en intense bitterhet som varer.

 

Alkoholprosent: 5.6% 
Tørrhumle: Citra 50gram
Gjær: M44 US West Coast 10g 
Bitterhet: 4/5 
IBU: 48-56 
Farge: Gyllen
Gir: 23 liter  

Anbefalt bryggetilsetning: Mangrove Jack's pure liquid malt extract , Coobra Lys Maltekstrakt eller 1 kilo Druesukker (dextrose)

 

Citra-humle er en av de mest populære og ettertraktede humlesortene blant bryggere over hele verden. Den er kjent for sin distinkte og intense aroma, som har gjort den til en favoritt i en rekke ulike ølstiler, spesielt innenfor håndverksøl og hazy IPA-er (India Pale Ales).

Her er noen nøkkelegenskaper ved Citra-humle:

Aromaprofil: Citra-humlen er preget av en eksplosjon av tropiske fruktaromaer. Duftnotene kan inkludere sitrus, grapefrukt, lime, pasjonsfrukt, mango og til og med noen hint av melon. Denne komplekse aromaen gjør Citra-humle til et utmerket valg for bryggere som ønsker å tilføre ølet sitt en fruktig og eksotisk karakter.

Bitterhet og smak: Selv om Citra-humlen er kjent for sin aromatiske profil, kan den også bidra med en moderat mengde bitterhet og smak til ølet. Dette gjør den egnet til å bruke som både bitterhumle og aroma-/smakshumle, avhengig av når den tilsettes i bryggeprosessen.

Allsidighet: Citra-humle er allsidig og kan brukes i en rekke ølstiler. Den er spesielt populær i hazy IPA-er, der dens fruktige og juicy aromaer bidrar til den karakteristiske profil av denne stilen. Den kan imidlertid også brukes i pale ales, blonde ales, wheat beers og til og med i noen belgiske stiler.

Blending: Citra-humlen kan også være en flott humle å blande med andre humlesorter for å skape komplekse og unike smaksprofiler. Kombinert med humler som Simcoe, Mosaic eller Amarillo, kan bryggere oppnå en enda dypere aroma- og smaksopplevelse.

Høy etterspørsel: På grunn av sin popularitet og begrensede tilgjengelighet kan Citra-humle være ganske ettertraktet og noen ganger vanskelig å få tak i. Dette gjør den til en eksklusiv ingrediens som mange bryggere søker etter for å lage spesielle øl.

Bryggere bør være oppmerksomme på at Citra-humlen har en intens aromaprofil, og det kan være lurt å bruke den med forsiktighet for å unngå at aromaen dominerer for mye. Justering av mengden Citra-humle i henhold til den ønskede smaksprofilen er en viktig del av bryggeprosessen.

 

Extra dry on the palate, with an intense lingering bitterness. This IPA has a punchy aroma of Citra hops, with complex tropical fruit notes. Pours vibrant gold with a light white head.

 

ABV Approx.: 5.6% (based on using dextrose as the extra fermentable)
Bitterness: 4/5
IBU: 48-56         
Colour: Vibrant gold
Makes: 23L (6.07 US Gal)
Yeast: M44 US West Coast
Hops: Citra
 

 

Brewing Sugar Required: Mangrove Jack's pure liquid malt extract , Coobra Lys Maltekstrakt or 1 kilo dextrose