Fermoale Weiss (Saccharomyces cerevisiae POF+) 500g
Fermoale Weiss er en tradisjonell tyske hveteølgjær som passer til alt fra Hefeweizen/Weisse, Kristal Weizen, Leichtes Weizen til Dunkel Weizen og Weizeinbock.
Den kan også brukes til andre hvete-baserte ølstil for å for å gi de samme ester og fenolene som en klassisk hveteøl.
Gjæren gir en perfekt harmony med middels-høy toner av banan ester og nellik, pepper, muskat fenoler. Gjærkarakterene kommer tyligere frem ved høyere temperatur, så dersom man ønsker mildere fenoler og estere, bør man gjære på lavere temperatur.
Spesifikasjoner:
- Opprinnelse: Freising, Bavaria (Tyskland)
- Flokkulering: Medium
- Anbefalt temperatur: 16-24°C
- Alkoholtoleranse: 9-10%
- Utgjæring: Medium-Høy (78-82%)
- Ester: Høy
Anbefalt gjærmengde:
5-8g/10L ved temperaturer mellom 18-22°C
Mengde gjær vil påvirke gjæringen og den endelige smaken på ølet.
Høyt sukkerinnhold (gravity) eller syrlige sukkerarter kan kreve mer gjær samt gjærnæring.
Tilsvarende gjær: Fermentis Safbrew WB-06