Edelmans Vinsvovel 10g E224, Campden

Edelmans Vinsvovel 10g

E224, Campden

Varenr: 483
29,-
-+
20+ på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Edelmans vinsvovel brukes til å fjerne villgjær og bakterier på frukt og bær før man tilsetter valgt gjær. 

 

Bland frukt, bær, vann  og annet etter oppskrift, tilsett Edelmans Vinsvovel i dosering 1 gram pr. 10 liter, rør godt og vent 6-8 timer. 

Etter 6-8 timer kan man normalt tilsette vingjær og begynne fermentering.

 

Svovling, eller bruken av svoveldioksid (SO2), har vært en standard praksis i vinfremstilling i mange år. Svoveldioksid blir ofte introdusert i vinen ved forskjellige stadier av vinfremstilling og lagring for å oppnå flere formål, blant annet å bevare, stabilisere og noen ganger for å desinfisere.

 

Hovedformål med Vinsvovling:

Antioksidant:

 

Svoveldioksid hindrer oksidering av vin, som kan føre til at vinen blir brun og utvikler uønskede smaker og aromaer. Det beskytter også vinfargen og bidrar til å bevare aromaen.
 

Antimikrobielt Middel:

 

SO2 virker som et antimikrobielt middel som forhindrer vekst av uønskede mikroorganismer (som visse bakterier og villgjær) som kan skade vinen eller skape uønskede aromaer og smaker.


Preservering:

 

Det hjelper til med å bevare vinens friskhet og forhindrer prematur aldring.
 

Når og Hvordan Svovle Vin:

Før Gjæring:

 

Svoveldioksid kan tilsettes druene eller mosten før gjæring for å hindre oksidering og kontrollere vekst av villgjær og andre mikroorganismer.
 

Etter Gjæring:

 

Etter gjæring kan vinen svovles for å beskytte den mot oksidering og bakteriell forurensning under lagring og modning.


Før Flasking:

 

Svovling før flasking bidrar til å sikre at vinen er stabil og fri for uønskede mikroorganismer, samt beskytter vinen mot oksidering etter at den er tappet på flaske.

Forsiktighetsregler:


Korrekt Dosering:

 

Riktig dosering er avgjørende fordi for mye SO2 kan påvirke vinsmaken negativt og kan også være uønsket for personer som er følsomme for svoveldioksid. For lite, på den annen side, kan være ineffektivt i å forhindre oksidering og bakteriell vekst.
 

Lover og Forskrifter:

 

I mange land er det lovgivning som begrenser mengden svoveldioksid som kan brukes i vin, både av hensyn til forbrukernes helse og for å opprettholde vinens kvalitet. Vinmakere må derfor være klar over og overholde de lokale forskriftene om bruk av svoveldioksid.
 

Allergier og Sensitivitet:

Noen mennesker er spesielt sensitive for svoveldioksid og kan oppleve allergiske reaksjoner, derfor skal viner som inneholder SO2 alltid merkes tydelig.
Vinsvovling, når det utføres korrekt, hjelper vinmakere med å produsere og bevare vin av høy kvalitet ved å forhindre oksidering og forringelse fra uønskede mikroorganismer. Nøye måling, nøyaktig dosering og oppmerksomhet på detaljer er viktige for effektiv bruk av svoveldioksid i vinfremstilling.