Pektolase enzym 5 gram – rekker til ca. 25 liter
Pektolase (også kalt pektinase) er et enzym som bryter ned pektiner – naturlige stoffer som finnes i frukt og bær. Ved å tilsette pektolase får du større saftutbytte og en klarere drikke. Brukes ofte i vin- og saftproduksjon, samt når du ønsker å redusere uklarheter i juice, syltetøy eller andre fruktbaserte produkter.
- Innhold: Enzympulver, rekker til ca. 25 L
- Bruk: Frukt, bær, juice, saft og vin
- Effekt: Bryter ned pektiner, gir bedre klarhet
- Fordel: Øker saftutbytte og frigjør aroma
- Tilsettes: Sammen med gjær og næring
Eksempler på bruk:
Epler, pærer, plommer, rips, solbær, stikkelsbær og andre frukter/bær med høyt pektinnivå har ofte godt av pektolase for å gi et klarere sluttprodukt og bedre smak.
Kan også brukes i øl med fruktpuré eller frukttilsetning for å redusere uklarhet.
Tips: Skal du lage vin, bør drikken lagres mørkt og rolig for best resultat over tid.
pektolase, pektinase, vinenzym, frukt enzym, enzym saft, enzym juice, klarere vin, klarere saft, klarere juice, pektin enzym, enzym frukt bær, bryte ned pektin, pektinase enzyme, fruit enzyme, pectic enzyme, wine enzyme, juice clarity enzyme, saftutbytte enzym