Pektolase Enzym 90 g

Pektolase Enzym 90 g

Varenr: 102781
59,-
-+
4 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Pektolase (også kjent som pektinase eller pektolytisk enzym) er et enzym som bryter ned pektin, en naturlig substans som finnes i frukt og gir dem deres fasthet. I vinproduksjon brukes pektolase for å forbedre juiceutbyttet, forbedre klarheten og bidra til en mer effektiv gjæring.


Vinproduksjon

Forbedret juiceutbytte: Pektin danner en gel-lignende substans når frukt presses for juice, og dette kan hindre at all juicen blir utvunnet. Pektolase bryter ned pektinet, noe som resulterer i et høyere juiceutbytte og en mer effektiv pressing.

Klarhet: Pektin kan også bidra til uklarhet i vin, og ved å bryte ned pektinet bidrar pektolase til en klarere ferdig vin.

Gjæring: Ved å bryte ned pektin, hjelper pektolase også med å frigjøre næringsstoffer som er nødvendige for gjæren, noe som kan føre til en mer fullstendig og effektiv gjæring.

Dosering: Generelt ligger doseringen av pektolase i vinproduksjon på rundt 1-3 gram per 10 liter most/juice, men dette kan variere avhengig av frukten som brukes og produsentens anbefalinger. Det er viktig å følge produsentens anbefalinger for dosering og bruk.


Pektolase bør tilsettes før gjæringen starter, og det gir best resultat når det tilsettes sammen med eller like før svoveltilsetning for å forhindre uønsket mikrobiell aktivitet.


Enzymets aktivitet kan være temperaturavhengig, og det fungerer ofte best ved temperaturer mellom 20-30°C.


Andre Bruksområder

Frutjusproduksjon: Pektolase brukes også i produksjonen av fruktjuice for å forbedre utbyttet og klarheten.

Matlaging: I noen tilfeller kan pektolase brukes i matlaging, for eksempel for å klare hjemmelaget gelé.

Viktige Hensyn ved Bruk

Allergier og Sensitiviteter: Noen mennesker kan være allergiske eller følsomme for enzymer, så det er viktig å være oppmerksom på dette, spesielt når du lager produkter for andre.

Oppbevaring: Pektolase skal oppbevares på et kjølig, tørt sted, og bør brukes før utløpsdatoen for å sikre best mulig effekt.

Når det brukes korrekt, kan pektolase bidra til å forbedre utbyttet, klarheten og gjæringseffektiviteten i vinproduksjon, og er et verdifullt verktøy for hjemmevinmakere og profesjonelle vinprodusenter.