Sitronsyre 100g

Sitronsyre 100g

Varenr: 102779
39,-
-+
18 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Sitronsyre er en svak organisk syre som naturlig forekommer i sitrusfrukter. Den brukes i vin- og ølproduksjon for å justere syrenivåene, forbedre smaken og bidra til stabilisering av fargen. I tillegg til bruk i drikkevarer, har sitronsyre en rekke andre anvendelser i matlaging, rengjøring, og i kosmetikk- og legemiddelindustrien.


Vinproduksjon

Syrejustering: Sitronsyre kan brukes til å øke syreinnholdet i vin, noe som er spesielt nyttig når druene har lav syreinnhold. Doseringen avhenger av den spesifikke vinen og dens nåværende syrenivå, men en generell guide er å bruke 1-3 gram per liter vin. Det er viktig å bruke et pH-meter eller syretitreringssett for å måle og justere syrenivåene nøye.

Smaksforbedring: Sitronsyre kan også tilsettes for å forbedre smaken av vinen, spesielt hvis den føles flat eller mangler friskhet.

Fargebevaring: I hvitvin og rosévin kan sitronsyre bidra til å stabilisere fargen og forhindre oksidering.

Ølproduksjon

Vannjustering: Sitronsyre kan brukes til å justere pH-verdien i bryggevannet, noe som kan påvirke både smaken av ølet og effektiviteten av gjæringen. Doseringen varierer avhengig av vannkvaliteten og den ønskede ølstilen.

Smaksjustering: Noen ølbryggere bruker sitronsyre for å tilføre en lett syrlig smak til ølet, spesielt i stiler som Berliner Weisse eller Gose.

Andre bruksområder

Matlaging: Sitronsyre brukes som et konserveringsmiddel i mange matvarer og drikkevarer, og for å gi en sur smak til syltetøy, godteri og annen mat.

Rengjøring: Det er en effektiv kalkløser og brukes i mange rengjøringsmidler for fjerning av kalkavleiringer og rust.

Kosmetikk og legemiddel: Sitronsyre brukes i en rekke personlige pleieprodukter, inkludert brusetabletter for badekar, ansiktskremer, og som en pH-justerer i forskjellige hudprodukter.

Viktige Hensyn ved Bruk

Forsiktig dosering: Det er viktig å bruke et presist måleinstrument og å konsultere spesifikke retningslinjer for din vin eller øl for å sikre korrekt dosering.

Test pH: Bruk et pH-meter eller syretitreringssett for å nøyaktig måle og justere syrenivåene.

Allergier og sensitiviteter: Noen mennesker kan være allergiske eller følsomme for sitronsyre, så det er viktig å være oppmerksom på dette, spesielt når du lager produkter som skal konsumeres av andre.

Sitronsyre er et allsidig og nyttig tilsetningsstoff i mange mat- og drikkevarer, og når det brukes riktig, kan det bidra til å forbedre smak, syre og stabilitet.