WLP800 Pilsner Lager yeast 70ml PurePitch Next Generation Økologisk

WLP800 Pilsner Lager yeast 70ml

PurePitch Next Generation Økologisk

Varenr: 102720
179,-
-+
7 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Best før: 02 Januar 2024

WLP800 Pilsner Lager Yeast - PurePitch Next Generation er en gjærstamme fra White Labs som er spesielt utviklet for å brygge pilsner og andre lagerstiler. Denne gjærstammen er designet for å produsere rene og balanserte smaker som er typiske for tradisjonelle tyske og tsjekkiske pilsnere.

Noen viktige trekk ved WLP800 Pilsner Lager Yeast:

Kaldgjæring: WLP800 er en kaldgjærende gjærstamme som trives ved lavere gjæringstemperaturer, vanligvis i området 10-14°C (50-57°F). Dette gjør den spesielt egnet for lagerstiler, der en lang og kjølig gjæringsprosess bidrar til en ren og delikat smaksprofil.

Ren og maltig profil: WLP800 bidrar til å produsere en ren og maltig smaksprofil i ølet. Den gir en balanse mellom maltsødme og bitterhet fra humlen, noe som er karakteristisk for pilsner og lagerstiler.

Lav esterproduksjon: Denne gjærstammen produserer vanligvis færre estere og andre gjærkarakterer sammenlignet med gjærstammer som brukes til ale-stiler. Dette bidrar til å opprettholde ølets rene og balanserte smak.

God felling: WLP800 har også god fellekapasitet, noe som betyr at gjæren vil falle raskt ut av suspensjon under lageringsperioden. Dette er viktig for å oppnå en klar og ren øl.

Mengde øl som 70 ml holder til:
Som med de andre gjærstammene, vil mengden øl som en 70 ml pakke med WLP800 kan håndtere, avhenge av flere faktorer, inkludert ønsket ølstyrke, gjæringsegenskaper og vørterens spesifikke tyngde. Generelt kan en pakke på 70 ml WLP800 håndtere en batch (mengde) på omtrent 19-23 liter (5-6 gallon) med lagerøl, avhengig av ønsket ølstyrke og gjæringsegenskaper.

Husk å bruke en bryggekalkulator eller programvare for nøyaktige anbefalinger basert på dine spesifikke bryggeparametere. WLP800 Pilsner Lager Yeast er et flott valg for de som ønsker å brygge autentiske pilsner og lagerstiler med en ren og maltig smaksprofil.