WLP001 California Ale yeast 11g Tørrgjær Tørrgjær til ølbrygging WLP001 California Ale yeast 11g Tørrgjær Tørrgjær til ølbrygging

WLP001 California Ale yeast 11g Tørrgjær

Tørrgjær til ølbrygging

Varenr: 102713
105,-
-+
17 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

WLP001 California Ale Yeast er en populær og velkjent gjærstamme fra White Labs, en anerkjent produsent av gjær til ølbrygging. Denne gjærstammen er spesielt kjent for sin allsidighet og evne til å produsere rene, nøytrale smaker samt fremheve de ønskede aromaene og smakene i ølet. Her er noen detaljer om WLP001 California Ale Yeast:

Gjærstamme:

Navn: WLP001 California Ale Yeast
Type: Overflategjær (Saccharomyces cerevisiae)
Gjærflokkulering: Høy
Gjæringstemperatur: 18-21°C (64-70°F)
Egenskaper og bruksområder:

WLP001 er kjent for å produsere en ren og nøytral smaksprofil i ølet, noe som gjør det til en allsidig gjærstamme som passer godt for et bredt spekter av ølstiler.
Den er spesielt populær for bruk i amerikanske ølstiler som pale ale, IPA (India Pale Ale) og blonde ale, der den bidrar til å fremheve humlearomaene og -smakene.
Gjærstammen har god gjærflokkulering, noe som betyr at den vil sedimentere godt under gjæringen og etterlate en klarere øl.
WLP001 kan gi en rask og effektiv gjæring, og den tåler relativt høye gjæringstemperaturer uten å produsere unødvendige off-smaker.
Pitcherater:
For å få best mulig gjæring og resultat med WLP001 California Ale Yeast, er det viktig å pitchere (tilsette gjær til vørteren) i riktig mengde. Generelt anbefales det å bruke omtrent 0,75 til 1 million gjærceller per milliliter vørter per grad Plato. Her er en grov retningslinje for pitching rate:

Lett øl (lav alkohol, lavere SG): 0,75 millioner celler/mL/°P
Standard øl (moderat alkohol, moderat SG): 1 million celler/mL/°P
Sterk øl (høy alkohol, høyere SG): 1,5 millioner celler/mL/°P
Det finnes ulike online kalkulatorer og verktøy som kan hjelpe deg med å beregne den nøyaktige mengden gjær du trenger for din spesifikke vørtermengde og ølstil.

Husk at gjæring er en viktig del av ølbryggingen, og riktig håndtering av gjær, inkludert pitching rate, kan ha stor innvirkning på sluttresultatet.