Vin Tanninpulver 25g Garvesyre

Vin Tanninpulver 25g

Garvesyre

Varenr: 102782
29,-
ikke på lager (0 dager)

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

For å øke snerping i viner og sider.
Tanniner, også kjent som garvestoffer eller tannsyre, er en gruppe polyfenoliske forbindelser som finnes naturlig i mange planter, frukter, frø, bark, blader og tre. De har en astringerende, bitter smak og er kjent for å kunne binde og felle proteiner.

Vin tanninpulver er et produkt som brukes for å tilføre tanniner til vin eller cider. Tanniner er naturlig forekommende forbindelser som  finnes i drueskall, frø og stilk, så vel som i mange andre frukter og planter. De bidrar til å gi vin og cider struktur, kompleksitet og en følelse av snerping, noe som kan forbedre munnfølelsen og den samlede opplevelsen av drikkevaren.


Bruk i Vin- og Ciderproduksjon

Økt Snerping: Tilføring av vin tanninpulver kan hjelpe til med å øke snerpingen i drikkevaren, noe som er spesielt nyttig i viner og ciders laget av frukt med lavt naturlig tannininnhold.

Forbedret Munnfølelse: Tanniner bidrar til en bedre munnfølelse og kan balansere sødme i vinen eller cideren.

Alderingspotensial: Viner med et høyere tanninnivå har ofte bedre potensial for lagring, da tanninene brytes ned over tid og bidrar til kompleksiteten i den aldrede drikken.

Dosering:

Doseringen av vin tanninpulver kan variere avhengig av produktet og ønsket effekt, men en generell retningslinje kan være å bruke mellom 0.1 og 0.3 gram per liter vin eller cider.

Det er viktig å løse opp tanninpulveret i en liten mengde vann før det tilsettes drikken, for å sikre jevn fordeling.

Som med alle tilsetningsstoffer, er det viktig å starte med en liten mengde, smake på drikken, og justere etter behov.

Viktige Hensyn ved Bruk:

Smak Før Tilsetning: Det er viktig å smake på vinen eller cideren før tanninpulveret tilsettes, for å ha en klar forståelse av hvilken effekt du ønsker å oppnå.

Gradvis Tilsetning: Start med en liten mengde og juster gradvis etter smak.

Oppbevaring: Oppbevar tanninpulveret på et tørt, kjølig sted og sørg for at det er godt forseglet for å bevare effektiviteten.

Ved korrekt bruk kan vin tanninpulver være et nyttig verktøy for å forbedre struktur, munnfølelse og aldringspotensial i vin og cider.

 

Andre Betegnelser for Tanniner

Garvestoffer: Dette navnet kommer fra tanninens bruk i garving av lær for å gjøre det mindre vannløselig, mer motstandsdyktig mot råte og for å gi det en viss grad av fleksibilitet.

Tannsyre: Et annet navn som brukes, spesielt når det refereres til tanniner i form av tilsetningsstoffer eller kjemikalier.



Andre bruksområder for tanniner:
Lærproduksjon: Tanniner brukes til garving av lær. De reagerer med kollagen i skinn og gjør det mer holdbart, mindre vannløselig og motstandsdyktig mot bakteriell nedbrytning.

Matindustrien: Tanniner brukes som stabilisatorer, fargebevaringsmidler og for å gi en astringerende smak til visse matvarer.

Helse og Medisin: Tanniner har antioksidantegenskaper og har blitt studert for deres potensielle helsefordeler, inkludert anti-inflammatoriske og antivirale effekter. De brukes også i noen munnvasker og pastiller for å redusere betennelse og irritasjon i munn og hals.

Vannrensing: Tanniner brukes noen ganger i vannbehandling for å fjerne urenheter og metaller fra vann.

Viktige Egenskaper

Astringens: Tanniner gir en følelse av snerping og tørrhet i munnen, noe som er en viktig del av opplevelsen av å drikke vin, spesielt rødvin.

Antioksidantegenskaper: Tanniner har evnen til å nøytralisere frie radikaler, og dermed bidra til å beskytte celler og vev mot oksidativ skade.