Still Spirits T500 Copper Saddles 100g Raschigringer - T500 Copper Saddles 100g

Still Spirits T500 Copper Saddles 100g

Raschigringer - T500 Copper Saddles 100g

Varenr: 1065
149,-
-+
4 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Raschigringer i kobber, 100gram.


Kopper brukes ofte i destillasjonskolonner for å oppnå bestemte fordeler i destillasjonsprosessen, spesielt når man destillerer sprit. Her er noen grunner til hvorfor kobber er et vanlig valg:

Varmeledningsevne: Kobber har en utmerket varmeledningsevne, noe som gjør det ideelt for å jevnt distribuere varme i destillasjonskolonnen. Dette bidrar til en mer effektiv separasjon av komponentene i væsken som destilleres.

Reaksjoner med urenheter: Kobber har den egenskapen at det kan reagere med visse urenheter og forbindelser i væsken som kan gi uønskede smaker eller lukter til den destillerte spriten. Dette kan bidra til å fjerne noen uønskede forbindelser og forbedre smaken og kvaliteten på den endelige spriten.

Katalytisk effekt: Kobber kan også fungere som en katalysator for visse kjemiske reaksjoner som kan hjelpe med å fjerne uønskede forbindelser som svovelforbindelser.

Korrosjonsbestandighet: Kobber er motstandsdyktig mot korrosjon fra alkohol og vann, noe som gjør det egnet for langvarig bruk i destillasjonskolonner.

Tradisjon og erfaring: Kobber har blitt brukt i destillasjonsutstyr i århundrer, og mange destillatører har oppnådd gode resultater ved å bruke kobberbaserte kolonner. Dette har ført til at kobber er en tradisjonell og anerkjent del av destillasjonsprosessen.

Selv om kobber er et vanlig valg, er det viktig å merke seg at det finnes alternative materialer som rustfritt stål eller glass som også kan brukes i destillasjonskolonner, avhengig av formålet og preferansene til destillatøren. Valg av materiale kan påvirke smak, effektivitet og kostnader i destillasjonsprosessen.

Copper is required as a catalyst to remove sulphur odours during distillation. These are essential for high alcohol washes, typically over 16% ABV.