Citra 13,2% - 100g - 2022 Humle pellets

Citra 13,2% - 100g - 2022

Humle pellets

Varenr: 1404
98,-
-+
9 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Citra-humle er en av de mest populære og ettertraktede humlesortene blant bryggere over hele verden. Den er kjent for sin distinkte og intense aroma, som har gjort den til en favoritt i en rekke ulike ølstiler, spesielt innenfor håndverksøl og hazy IPA-er (India Pale Ales).

Her er noen nøkkelegenskaper ved Citra-humle:

Aromaprofil: Citra-humlen er preget av en eksplosjon av tropiske fruktaromaer. Duftnotene kan inkludere sitrus, grapefrukt, lime, pasjonsfrukt, mango og til og med noen hint av melon. Denne komplekse aromaen gjør Citra-humle til et utmerket valg for bryggere som ønsker å tilføre ølet sitt en fruktig og eksotisk karakter.

Bitterhet og smak: Selv om Citra-humlen er kjent for sin aromatiske profil, kan den også bidra med en moderat mengde bitterhet og smak til ølet. Dette gjør den egnet til å bruke som både bitterhumle og aroma-/smakshumle, avhengig av når den tilsettes i bryggeprosessen.

Allsidighet: Citra-humle er allsidig og kan brukes i en rekke ølstiler. Den er spesielt populær i hazy IPA-er, der dens fruktige og juicy aromaer bidrar til den karakteristiske profil av denne stilen. Den kan imidlertid også brukes i pale ales, blonde ales, wheat beers og til og med i noen belgiske stiler.

Blending: Citra-humlen kan også være en flott humle å blande med andre humlesorter for å skape komplekse og unike smaksprofiler. Kombinert med humler som Simcoe, Mosaic eller Amarillo, kan bryggere oppnå en enda dypere aroma- og smaksopplevelse.

Høy etterspørsel: På grunn av sin popularitet og begrensede tilgjengelighet kan Citra-humle være ganske ettertraktet og noen ganger vanskelig å få tak i. Dette gjør den til en eksklusiv ingrediens som mange bryggere søker etter for å lage spesielle øl.

Bryggere bør være oppmerksomme på at Citra-humlen har en intens aromaprofil, og det kan være lurt å bruke den med forsiktighet for å unngå at aromaen dominerer for mye. Justering av mengden Citra-humle i henhold til den ønskede smaksprofilen er en viktig del av bryggeprosessen.

 

 

Land: USA
Høst: 2022
Bruksområde: Bittering & Aroma
Aroma/Smak: Fruktig, Sitrus, Grapefrukt, Lime, Litchi, Tropiske frukter
Ølstil: Pale Ale, IPA