WLE4000 Clarity Ferm 10 ml WLE4000 Whitelabs Klarningsmiddel

WLE4000 Clarity Ferm 10 ml

WLE4000 Whitelabs Klarningsmiddel

Varenr: 498
59,-
-+
7 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

WLE4000 Clarity Ferm er et enzymprodukt som brukes i brygging av øl for å redusere gluteninnholdet*. Dette enzymet produseres av White Labs, en kjent produsent av gjær og bryggeingredienser.

Hovedformålet med Clarity Ferm er å redusere glutenproteiner i ølet ved å bryte ned spesifikke glutenpeptider som kan være problematiske for personer som lider av cøliaki eller har glutenintoleranse. Prosessen med å bryte ned glutenproteiner kan gjøre ølet tryggere for de som er følsomme overfor gluten, selv om det er viktig å merke seg at produktet ikke kan gjøre ølet fullstendig glutenfritt. Noen spor av gluten kan fremdeles være til stede etter behandlingen.

Viktig å merke seg:

Testing: Selv om Clarity Ferm kan redusere gluteninnholdet, er det viktig å gjennomføre testing for å bekrefte nivået av gluten i det endelige ølet. Personer med cøliaki eller glutenintoleranse bør være forsiktige og konsultere helsepersonell før de inntar produkter som inneholder spor av gluten.

Bryggeprosessen: Clarity Ferm legges vanligvis til under gjæringen av ølet, og det er viktig å følge instruksjonene nøye for å oppnå ønskede resultater.

Smak og kvalitet: Noen bryggere har rapportert endringer i smak og kvalitet av ølet etter bruk av Clarity Ferm. Det er derfor viktig å eksperimentere og prøve ut forskjellige tilnærminger for å oppnå ønsket balanse mellom redusert gluteninnhold og ølets overordnede kvalitet.

Lovgivning: Regler og forskrifter knyttet til glutenfri merking av øl varierer fra land til land. Det er viktig å forstå de lokale retningslinjene og lovkravene før du markedsfører ølet som "glutenfritt".

*I følge White Labs er Clarity Ferm et glutenreduserende middel som medfører en betydelig reduksjon av gluten i ølet. Øl behandlet med Clarity Ferm vil typisk kunne teste under 20 ppm med gluten. Alt under 20 ppm med gluten vil kunne defineres som glutenfritt basert på gjeldende internasjonal standard. Kjøper må sette seg inn i produktets egenskaper og bruksmåte før bruk. Strømmen Hjemmebrygg AS tar ingen ansvar for eventuelle reaksjoner på gluten. 
 

I tillegg til å redusere gluteninnholdet i ølet, har Clarity Ferm også blitt rapportert å ha en annen fordel for bryggere: den kan bidra til å redusere kuldetåke i ølet.

Kuldetåke er et vanlig problem i øl, spesielt når det blir avkjølt, og det fører til at ølet ser uklart eller grumsete ut. Dette skyldes utfellingen av proteiner og tanniner som kan skje når ølet kjøles ned. Clarity Ferm inneholder proteaseenzymet som bidrar til å bryte ned disse proteiner og tanniner, noe som kan føre til en klarere og mer gjennomsiktig øl.

Det er viktig å merke seg at effektiviteten av Clarity Ferm i å fjerne kuldetåke kan variere avhengig av ølets sammensetning, bryggemetode og andre faktorer. Noen bryggere har rapportert positive resultater når det gjelder reduksjon av kuldetåketåke, mens andre kan oppleve begrenset effekt.