Spraymalt Light 500g - Muntons

Spraymalt Light 500g - Muntons

Varenr: 32
98,-
-+
5 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Flott for alle ølstiler. Tilfører ekstra fylde og rikhet. Spesielt nyttig når du brygger lettere øltyper som lager og pilsner. 12 EBC. Inneholder gluten.

Hva er malt ekstrakt?
Malt ekstrakt er bokstavelig talt en ekstrakt av malt. Meskingen har allerede skjedd. Når du brygger øl med malt ekstrakt, er det ikke nødvendig å gjøre meskingen selv; det er tilstrekkelig å koke vørteren. Dette bryggemetoden praktiseres av mange hjemmebryggere rundt om i verden; den såkalte mini-mesking eller delvis mesking metoden. Imidlertid må du ta hensyn til at 1 kilo byggmalt ikke inneholder samme mengde sukker som 1 kilo maltekstrakt:

1 kg malt ekstraktpulver = 1,60 kg malt
1 kg byggmalt = 0,62 kg malt ekstraktpulver
1 kg flytende malt ekstrakt = 0,80 kg malt ekstraktpulver
1 kg flytende malt ekstrakt = 1,30 kg malt

Bruk av malt ekstrakt som gjærstarter:
Løs opp 100 g malt ekstraktpulver i 800 ml vann. Kok i 5 minutter, la det deretter avkjøles til 20-25°C, hell det i en steril Erlenmeyer-flaske eller flaske med luftlås og tilsett til slutt gjæren.

Spraymalt forbedrer kvaliteten på hvilken som helst ølsett når det brukes i stedet for sukker. Som et resultat vil du få øl som er mindre "tørre", med en rikere smak, mer fylde og forbedret skumdannelse og holdbarhet. For en ekstra "humleaktig" smak, tilsett humlespraymalt i alle ølene du lager.

Malt ekstraktpulver er hygroskopisk; det absorberer eller tiltrekker seg fuktighet fra luften. Det er viktig at det oppbevares på et tørt og kjølig sted. Når pakken er åpnet, lukk den igjen med så lite luft som mulig i pakken.