Gjærnæring til cider- 15g Gjærnæring til cider - Mangrove Jacks

Gjærnæring til cider- 15g

Gjærnæring til cider - Mangrove Jacks

Varenr: 102776
39,-
-+
13 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Hell posens innhold i 15-23 liter juice, rør til alt er oppløst, tilsett så gjær.


Gjærnæring er viktig når man lager cider, da gjæren trenger en rekke næringsstoffer for å kunne gjennomføre gjæringsprosessen effektivt. Gjærnæring til cider inneholder: 


Diammoniumfosfat (DAP)

Funksjon: DAP er en kilde til nitrogen, som er kritisk for gjærvekst og proteinsyntese. Det kan hjelpe til med å starte gjæringsprosessen og opprettholde vitaliteten til gjæren gjennom hele prosessen.

Fordeler med bruk: Tilsetning av DAP kan føre til raskere gjæringsstart, jevnere gjæringsforløp, og kan hjelpe med å unngå gjæringsstans.

Gjærskall

Funksjon: Yeast hulls, eller gjærskall, er de døde gjærcellene som kan bidra til å absorbere skadelige fettsyrer og gi sporstoffer til levende gjærceller.

Fordeler med bruk: De hjelper til med å forbedre gjæringshelsen og kan bidra til å forhindre gjæringsproblemer.

Gjær Ekstrakt

Funksjon: Gjærekstrakt er rik på aminosyrer, peptider, vannløselige B-vitaminer og mineraler, og fungerer som en utmerket næringskilde for gjærceller.

Fordeler med bruk: Det bidrar til å fremme vekst og aktivitet av gjæren, og kan forbedre både gjæringshastigheten og kvaliteten på det ferdige produktet.

Vitaminer og Spormineraler

Funksjon: Disse er nødvendige for gjærvekst og metabolsk aktivitet. De hjelper med å opprettholde cellehelsen og støtte forskjellige biokjemiske reaksjoner i gjærcellen.

Fordeler med bruk: Sørger for optimal gjærhelse og gjæringsytelse, og kan bidra til å forbedre smak og aroma av den ferdige cideren.

Samlet sett


 

Bruk av gjærnæring i ciderproduksjon er viktig for å sikre at gjæren har alle nødvendige næringsstoffer tilgjengelig for å fullføre gjæringsprosessen. Dette er spesielt viktig når man arbeider med fruktmoster som kan mangle visse næringsstoffer som gjæren trenger. En velernært gjær bidrar til en raskere, mer komplett gjæring og kan forbedre smaken og stabiliteten til den ferdige cideren.