VR21 - Premium Wine Yeast Vingjær

VR21 - Premium Wine Yeast

Vingjær

Varenr: 102110
49,-
-+
3 på lager

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

En god vingjær som passer til de fleste typer rødvin og mange frukter, gjærer opptil 15%

VR21 utmerker seg til gjæring av viner satt på :
Boysenbær, solbær, plommer, kirsebær og bringebær
Passer også godt til viner satt på:
bjørnebær, hyllebær og blåbær

Anbefalt gjærinstemperatur : 18-28 ºC


A strain suitable for all styles of red wine (except high alcohol wines above 15% ABV), this moderate fermenting yeast produces well-structured, well-balanced wines with enhanced dark fruit notes and good palate length. The positive organoleptic impact of this strain allows for promoting varietal fruit expression without detracting from the natural qualities of the grape.

Suitable for for Cabernet Sauvignon, Syrah, Shiraz, Zinfandel, Grenache, Tempranillo, Sangiovese and more.

Alcohol Tolerance: 15% ABV

Usage Directions: No rehydration required - add direct to grape must and stir well. For best results, ferment at 18 - 28°C (64 - 82°F).

Storage Recommendations: Store in a cool, dry place.

Click here for a guide to the Mangrove Jack’s Yeast Strains.