26 mm Lys blå Oksygenabsorb. Kapsler 100stk Ølkapsler OXYCAPS

26 mm Lys blå Oksygenabsorb. Kapsler

100stk Ølkapsler OXYCAPS

Varenr: 117
49,-
ikke på lager (14 dager)

Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Oksygenabsorberende Ølkapsler / Ølkorker 100 stk.

Til standardflasker, 26 mm.

OxyCaps, eller oksygenabsorberende kapsler, blir stadig mer populære blant hjemmebryggere og småskala bryggerier på grunn av deres evne til å bevare ølets ferskhet og stabilitet over tid. Disse kapslene er spesielt konstruert for å absorbere oksygen og er nyttige i flaskingprosessen av følgende grunner:

1. Unngå Oksidasjon:

Smakegenskaper: Oksidasjon er en av de primære årsakene til at øl mister sin friskhet og utvikler uønskede smaker. Oksygen i flasken kan gi ølet en papiraktig eller "stikkende" smak og aroma.

Holdbarhet: Oksidasjon kan redusere holdbarheten av øl ved å fremme aldringsprosessen og fremkalle en raskere forringelse av smak og aroma.

2. Forbedre Holdbarhet og Stabilitet:

Lengre Holdbarhet: Ved å redusere oksygeninnholdet i flasken, hjelper OxyCaps med å forlenge ølets holdbarhet og sørge for at det holder seg ferskt lenger.

Stabil Smak: Det hjelper også med å opprettholde en konsistent smaksprofil ved å minimere oksygeneksponering som kan påvirke forskjellige ingredienser i ølet.

3. Opprettholde Ølkvalitet:

Bevare Aromaer: Mange av de finere smaks- og aromakomponentene i øl er følsomme for oksygen og kan bli betydelig redusert gjennom oksidasjon.

Farge: Oksygen kan også påvirke fargen på øl, og redusere den estetiske appellen og den opprinnelige karakteren.

4. Forhindrer Staling:

Oksygen i flasken kan føre til at ølet blir "stikkende" eller "gammelt", selv om det er relativt nytt.

Bevarer kompleksiteten og dybden i ølets smaksprofil ved å beskytte det mot tidlige aldringstegn.

5. Beskytte Humlekomponenter:

Humlesmak og -aroma er spesielt utsatt for oksidasjon. OxyCaps beskytter disse volatile forbindelsene og opprettholder den ønskede bitterheten og humleprofilen i ølet.

6. Fermentering i Flasken:

For bryggere som gjennomfører en sekundær fermentering i flasken (som for kullsyre), kan eliminering av overflødig oksygen redusere risikoen for off-smaker som kan utvikle seg under denne prosessen.

7. Konsistens i Flere Batch-størrelser:

For bryggere som lagrer deler av brygget over lengre tid, kan OxyCaps hjelpe med å sikre en mer ensartet og stabil profil over tid og gjennom forskjellige batch-størrelser.

Oppsummering:

OxyCaps gir en enkel og effektiv metode for å minimere oksygeneksponering i flasken, som beskytter ølet mot de negative effektene av oksidasjon og hjelper med å bevare dens friskhet og kvalitet. Enten du er en hjemmebrygger eller driver et lite bryggeri, kan bruk av oksygenabsorberende kapsler være et smart skritt mot å optimalisere holdbarheten og smaksstabiliteten i dine flaskede brygg.

OxyCaps kjøper du hos Strømmen Hjemmebrygg AS - www.homebrew.no